Saturday, 31 December 2011

Selamat Pagi semua nye

ASSALAMMUALAIKUM
Selamat Pagi semua..
Korang Dah mandi.
Mesti belum kan..
eeee.. bucuk nyeeeeee,,
sapew yg belum mandi..'
mandi nanti org kutuk...
okey lah..
tuh je nk tulis sebenar nye,,
bosannn
bye..


akhir nye...

assalammualaikum
akhir nye..
dh terjawab sape pemenang bagi ik4
tahniah to fifa..
mantap habesssss
bagi yg x menang ..
jgn mengalah,.
anda tetap popularr..
:) kami akan tetap ingat fifa dan semua perserta...
okeyy lah..
byeeeee

ABBY HARUS MENANG

ASSALAMMUALAIKUM
idola kecil dah start..

farhah sokong abby..
hope abby menang..
amin..

Friday, 30 December 2011

BELAJAR LAGI....

ASSALAMMUALAIKUM
hye korg semua..
korung semua dh beli perkakas sekolah ke belum.
kalau dh bagos
pada yg blom... cpt/.
schooll dh nk mula.. okeyy..
byee

x sabar nye nk gi beli begggggg

assalammualaikum semua..

hari farhah gi beli beg,,
x sabar nyew..
beg farhah warne pink,
warne pink dan ungu ttp di hai farhah sampai bila-bila..
okeyy lah..
bye..

happy sgat.

ASSALAMMUALAIKUM
hari ni farhah happy sangat sbb 
esok ayah farhah nk bwk farhah gi beli beg baru..
setelah ayah farhah dgr yg 
''abah nk gi beli beg baru,, bukn guna duit mak dan abah pon.. 
ila ada duit sendiri''
terus ayah aku kasik beli yey..


korg mesti ada beg korunk yg baru kn??

esok pon farhah ada jgk.. tapi esok..
hehe..
mula nye.. mak farhah x bagi..
last last mintak izin ayah.. ayah bagi.. huhu..
okeyy lah bye..good night

Contest Blog Paling Cantik & Followers Paling Banyak

hye korg semua,.. farhah nak buat contest..
"Contest Blog Paling Cantik & Followers Paling Banyak''
senang sahaja..
korong follow blog saya,,
kemudian.. comment di Tajuk ---->
''Contest Blog Paling Cantik & Followers Paling Banyak''
hantar link blog korong okeyy!!


hadiah-hadiah:-
tempat pertama:Dapat 1 Blogger
tempat kedua:dapat 1 facebook


pemenang hanya 2 org shaja

mungkin x lumayan sangat,.
tapiey tuh je sye mampu

Thursday, 29 December 2011

erm.. diri aku,, yg dia nk kesh kenapa???

eh korg thu x kenapa dgn tjuk aku ni
ada seorg budx... (lelaki)
dia selalu sbok hal aku sdg kn..
aku x sbok pon hal dia...
tanya tuh lah tanya ni lha..
bosan lah ..

keesokan hari nye..

dia pon tanya bende yg sama..
aku malas lah  asyik nk ckp bende same..

ada suatu hari tau,,
aku on9..
dia kate '' kau x gi mane-mane ke ptg ni''

aku jwb lah '' ada''
dia kate'' kat mne? dgn sape??''
aku jawab '' taman permainan je.. sorg-sorg;;
dia kate '' eh mne boley.. nanti awk kene culik.. ''

aku jawab lah..'' kau niey kenapa ha.. mak bapak aku kasi je.. yg ko sebok kenapa ha?;''


aku malas nk tunggu dia balas.. lansung aku block dia.. :p


k bye,. soory pnjng lebar sikit..

Saturday, 24 December 2011

Bioadata Farhah :) (2012)

HYE KORG NK KENAL FARHAH DGN LEBIH DKT X??? KALAU NK.. BACA LAH BIOADATA FARHAH OK.. BAGI YG BELUM FOLLOW TAU..


NAMA PENUH~NURUL FARHAH AQILAH BT. DARWIS
NAMA SINGKAT~FARHAH
UMUR~11 TAHUN
SEKOLAH~SK PASIR PANJANG
KELAS~5 MAJU
PERSATUAN~DOKTOR MUDA
UNIFORM~TKRS

PERMAINAN~BOLA BALING
HOBI:EDIT BLOG,UPDATE BLOG, TULIS KISAH DLM BUKU DIARY <3
CITA-CITA~FASHION DISIGNER
NO.FON:RAHSIA
NAMA IBU:ZAHERA BT. AHMAD

NAMA BAPA:DARWIS B. SANJA
NAMA ABG:FAIZ HAKIM
NAMA ADIK:NURUL FADHILAH AISYAH
ANAK KE:2(TENGAH)

BERAPA ADIK-BERADIK:3 ORG
TARIKH LAHIR:23.6.2001
TMPT LAHIR:HOSPITAL PD
TMPT TINGGAL:KAMPUNG SUNGAI RAYA,PASIR PANJANG
E-MAIL:AISHITERU_FARHAH@YAHOO.COM
KAWAN BAIK:ATIQAH,ZANAH,AMY,SITI,HUSNA
KAWAN BIASA:SEMUA KECUALI ATIQAH,ZANAH,AMY

OK ITU SAHAJA LHA KALAU KORG NK THU,,
KALAU ADA APA-APA SOALAN..
LAYARI SJHA E-MAIL FARHAH OK!!
BYE!!




erm.. x sabar nyeee

hello semua,
x sabr nye..
lagi berapa hari lagi sekolah nk start..
aku rindu kt kwn-kwn aku,.
termaksuk dia...
tapi dia sekolah lain dh..
x pe lha,,
jnji..
kwn kwn aku ada lagi..
:)

oh..
korg pon x sbr yee..
x pe korg sbr je..
kn lagi seminggu...
k lha byeee..
nanti aku update lagi ea..
byee..

comment la klo nk

Friday, 23 December 2011

ISHHHH

ISH KENAPA DGN BLOG AKU HA.. 
OH.. HYE SEMUA..
X MCM NI..
AKU NK TUKAR BG AKU.. TAPY X BOLEH..
GILER ... 
KORG NYE BLOG PENAH X JADI MCM AKU.. KALAU AKU THU
SEMUA NI JADI KAT AKU..
AKU X KN SURUH KWN AKU BUAT KAN..

TAPI AKU SURUH DIA BUAT LAGI 1..
DIA KATE X BOLEH..
ENTAH LHA KNP..
MUNGKIN TUH CUMA ALASAN KOWT..
MUNGKIN DIA X NK BUAT KN..
ERMMM..
TAPI AKU X RASA CM TUH..
DIA SELAMA NI DGN AKU BAIK JE TAU..
AKU ANGGAP DIA KWN BAIK AKU LOWH..
TAPI DIA PERASAN KE HA??

WHAT EVER..

ERM OK LHA.. SAPE NK TOLONG BUAT KAN SEARCH DKT FB
NAMA AKU
NURUL FARHAH ARE QILAH..
BYE-BYE

Tuesday, 20 December 2011

Besttttttttttt

best tau..
nk ttanya korrg,,,
sepe perrgi perrsembahan tattoo??
malam terakhir??
ada Ana Raffali..
rugi lha sapa yg x pegyyy,,

:( soory  lha,,
farhah nunjuk-nunjuk ckit..

tapii..
kan dah lama x gk muka Ana affali..
smpi-smpi..
dia lalu dpn kami je bt0l2 dpn2
x sdr..

last-last..
dia jauh bruu sdrr::
:( sdih nye,,

Tuesday, 13 December 2011

sedih nye

sedih nye..
nk tthu kenapa..
seoorrg perserrtta ik 4 ttelah ttersingkirr.. 
farrhah suka kan dia ..
dia adalah Leen..
tapi ramai orrg bergosip pasal 
Irish suka leen tterrsingkirr.. btt0l ke..
nth lha.. x yah lah lyn semua ttuuh kn.. ok byeee






Thursday, 8 December 2011

emmm..!!

hari ni bosan lha.. korg thu x nk buat apa??
edit pic::malas
bkk fb:: bosan
dan mcm2 lagi la.. aku nk main ngn kwn2 arr.. tapi diaorg x dtg..
enth la..
korg ada plan x??

uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
pening.. ha korg2 korg f0ll0w lah blog aku..
eaaaa...plixx

Monday, 5 December 2011

Mimpi Yg Pelik

hey..
korg pernah x alami mimpi yg korg x sdr yg itu mimpi.. aku penah..
baru shja tadi..
mimpi ttg dia.. aku rindu ngan dia..
lalu aku berdoa agar lindungi dia..
... korg nk thu x.. lepas aku mimpi tu kan..
aku x tng..
aku rasa mesti ada apa2 yg jadi ngan dia..
aku doa ngan Allah supaya jaga dia lindungi dia..


ok lah. tu je bye..



Sunday, 4 December 2011

best nye :)

hari ni hari yg best wat aku..
sbb kami dapat mandi manda ngan keluarga..
mungkin korg rasa aku ni gayat kan,..
tapi dah agak lama kami x dpt mandi pantai..
kemudian abah dah janji nk bwk 

gi swimming pool di Sanway Lagoon
yeee!!..
best nye,, mungkin korg rasa aku gayat kan.. 

but.. aku x penah gi situ.. 
kecik je.. 
ok lha.. 
aku akan ingat selama2 nye..

bye!!f

Write by::Farhah

Friday, 2 December 2011

wow..!!

hye guys...!!
wow..lama nye saya x update blogger ...
korg apa khabar sehat?
mungkin ada yg g melancong..
aku x dpt bkk fb dan blog but broadband tak bayar..

hahaha...
x pe lah.. apa-apa pown 
have fun ^_^


bye^_^


owh ya.. lupa nk kate kat korg aku g bercuti d langkawi..
best tapi yg paling best kami pergi ke UnderWater Would
nak tgk gambar tak,... nk ?? nk?? ok jap ea!!



itu yg diedit.. ni belom:-


ok.. bye.. ..
peringatan.. slps dah baca jgn lupa follow

Wednesday, 9 November 2011

Hari Raya Haji

hari raya haji ni.. korng balek kampung x??
aku x balek..
sbb kampung aku kat sabah..
jadi jauh la..
kampung korng kat mne??
korng balek kampung..
alah,.
kalau kitaorg balek kampg ..
nenek dan atuk kami bukn ada kat sana..
kat sini jgk...

menjelang petg..
atuk dan nenek dtg ke rumah kami..
kami gmbira..
1 thun x jumpa..
mereka tidur sini..
waktu potong leher kepala lembu tuh kan..
aku ddk dlm rumah.. tk0t lah nk kuar,,
kesian aku tgk lembu tu tau..

erm.. selepas dah baca kisah sye ni kan.. jgn lupa follow tau..


Wednesday, 2 November 2011

-My Bioadata-

Nama:Nurul Farhah Aqilah bt. Darwis
umur:10 tahun
sekolah: sk pasir panjang
uniform:Tunas Kadet Remaja Sekolah
persatuan:doktor muda
permainan:bola baling
hobi:baca buku
cita2:guru atau pramugari
No.Fon:: Rahsia
makanan kegemaran:ayam
minuman kegemaran:milo ais
idola: Najib Razak.
minat:Avril Lavigne
Kawan Baik:Tiada
Kawan Biasa:Semua

Tuesday, 1 November 2011

Erm,, Sedih Nyew!!!

ala 
kami tidak dipilih untuk menyertai rombongan ke melaka,.
geram nye..
diaorg tidur sana..
best nye..
pas2 gi 13 tempat..
best nye,,
diaorg yg dpt pegy tuh bertuah lah..
aku akan balas dendam..
ish,.. x de lah balas dendam mcm nk bunuh,, 
x baek..
nanti ada lah aku nk buat apa kat kwn2 aku yg pegy tuh..
aku rasa..
aku x yh ckp dlm blog aku ni lah..
buang masa.. dan rahsia aku,,
buat apa aku nk bagithu korang..

ok.. lah bye!!!!:)

bye,. nanti aku cite lagi.. pasal aku ea.. korang f0ll0w lah dulu..
pas2 korng comment lah kisah dan photo2 aku ok.. 
bye.. ^_^

------> follow jgn x f0ll0w

Monday, 31 October 2011

Cuti Scho0l h@mpir tiba

cuti sekolah lagy 2 minggu.. 
aku sedih lah nk tinggal kan 
guru2,kwn2,dan sahabat raat..
korang semua x sdih ke?
kalau sye sdih sgt..
dah lah sebulan..
nk tinggal kan bf pown,..
sdih..
erm!! x pew la..
awk semua x sedih kene tingal????

x pe kan.. kita b0ley bergaul dlm FB.

ok lah bye!!





                      LOVE YOU GUYS
                                   <3

Sunday, 30 October 2011

Sweet Memories Bersama Cikgu Zulika ^_^








Hari Guru Sk Pasir Panjang


Doktor Muda SKPP

true colour .. hahax


ni unit beruniform tunas kadet remaja sekoah,,
kelab aku tuh,,,
amacam .
kau ada..
haha!!

KAWAN-KAWAN !!!


Ni kwn-kwn aku..
waktu ni kami sdg belajar bahasa malaysia..
waktu tu cikgu kami mahu pindah.. jadi kami ambil gambar ramai2
huhu..




Ni lah Cikgu kami.. 
Cikgu Zulika..
Cute Kan Diey,,
Comel!!

Tak Sabar Nyew Nk Gi Langkawi

hye guys..
sebenar nye farhah x sabar nk gi langkawi..
pada mula nye.. mmg farhah x percaya
tapi abah ngan mak mcm serius je..
jadiey happy la..
happy la.. x sbr ni..
excited sgt sampai.. semalam mimpi dah pegiey..
huhu!!
sape nk ikot .. 5 hary kami disana..
kalau nk tel tau.. huhu..
tapiey kereta x muat.. soory!!
k lah lapar ni.. dary tady main fb.. dan bukk blogger..
jadi kalau korang nk gi langkawi..
kita jumpa di sna..